Programma 5 mei 2018

BEVRIJDINGSVUUR. 2018

Traditie getrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen.
Het bevrijdingsvuur is het symbool voor Nationale eenheid en leven voor vrede en vrijheid.

Vanaf  deze historische locatie vertrekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. Het is een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei.

We hebben gelukkig weer een groep lopers uit Nijkerk kunnen samenstellen en zij gaan dan ook het vuur uit Wageningen ophalen.

Komt u de lopers een warm onthaal brengen als de lopers in Nijkerk zijn? de verwachting is dat zij tussen 09.30 en 10.00 uur op het Plein aankomen. De lopers gaan bij aankomst genieten van een sponsorontbijt verzorgd door Eetcafé Princesse aan het Plein in Nijkerk. Bij het ontbijt trekken de lopers zich even terug van hun nachtelijke avontuur en de mensen die hen een warm onthaal komen brengen.

Vanaf 12:00 uur kunt u op het Plein in Nijkerk plezier hebben met muziek van ID-DJ en een heerlijk portie popcorn of een suikerspin van de Stichting Minder Bedeelde uit Bunschoten. Ook hebben wij twee springkussens staan. Deze zijn GRATIS voor de kinderen.
Samen zorgen we dat het Bevrijdingsvuur door heel Nederland wordt verspreid!!!!!

Vanaf 19:00 uur is de zaal open en om 19:30 start het bevrijdingsconcert. Meer informatie vind u in het programmaboekje of in onze app.