Oranjevereniging Nijkerk.

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Oranjevereniging? wordt donateur en ontvang 4x per jaar de nieuwsbrief met onze activiteiten agenda.

Op deze pagina vind u op een hoop vragen een antwoord.
Staat uw vraag hier niet bij? Stuur ons dan een e-mail bericht.

 

Mijn automatische incasso is niet gelukt wat nu?
betaalt u alstublieft uw bijdrage via een handmatige overschrijving.

Ik heb mijn donateursbijdrage betaald, maar nog geen donateurskaart.
U ontvangt de donateurskaart wanneer u donateur bent voor min
€ 10.- per jaar, deze wordt u automatisch toegezonden. Mocht u deze niet hebben ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Ik wil mijn donateurschap opzeggen wat moet ik doen?
Op de website vindt u in het menu een rubriek wijzigen. Hier kunt u de wijziging doorgeven. Wanneer u bijvoorbeeld midden in een jaar opzegt gaat de opzegging in op 1 januari aanstaande. Wij storten geen gelden retour vanaf het moment van opzegging.

Waarom moet ik betalen op de matjesmarkt?
Oranjevereniging Nijkerk heeft een matjesmarkt en geen vrijmarkt. De kosten die bij u in rekening worden gebracht moeten wij afdragen aan de Gemeente i.v.m. opruimen, sommige mensen vinden het nodig om hun afval achter te laten in plaats van meenemen.
Let op! er zijn oplichters aanwezig die u voor veel geld oplichten. De marktmeester(s) hebben een Oranje bodywarmer aan met het logo van de vereniging. Ook ontvangt u van hen een reçu van uw betaling.

Ik wil op de matjesmarkt staan, wat mag? en hoe zijn de regels hiervoor?
Op Koningsdag mag u vanaf 7:00 uur een plekje zoeken op de matjesmarkt. Plekjes reserveren vooraf is niet toegestaan. U mag een plekje zoeken in de volgende straten: Singel, Oosterstraat, Langestraat, Achter de kerk, Verlaat, Kloosterstraat. U mag tot 8:30 uur met uw auto de straat in om uit te laden, daarna dient u uw auto conform parkeervoorwaarden te parkeren. U dient het midden van de straat vrij te houden voor publiek en hulpdiensten. u mag alleen voor de etalages zitten van de winkels, niet voor de deuren. Als de winkel open gaat op Koningsdag heeft de winkelier als eerste recht op de plaats voor zijn winkel. Dit geldt van muur tot muur. De marktmeester komt deze dag bij u langs en bekijkt de situatie van uw matje. Uw matje mag 4 meter breed zijn en u betaalt een bedrag tussen €1,00 en €5,00. Handelaren betalen €25,00. Is uw matje breder? dan betaalt u voor een plek extra.

Waarom heb ik geen programmaboekje ontvangen?
Wij kunnen geen 100% bezorggarantie geven. Wij besteden de bezorging uit aan een derde partij. Mocht u het programmaboekje niet hebben gehad, dan kunt u bij diverse winkels alsnog het programmaboekje ophalen.

Ik wil graag een goed doel sponsoren hoe kan ik dit opgeven?
Stuur een e-mail voor 24 april naar info@ovnijkerk.nl geef zoveel mogelijk informatie zoals welk doel, wat te doen met de opbrengst, wat gaat u doen voor het goede doel etc. U ontvangt na beoordeling bericht van ons. Als uw doel niet erkent wordt dan bent u alsnog deelnemerskosten verschuldigd.

Waarom mag ik geen eten en drinken verkopen op de matjesmarkt?
In Nederland geldt hier een wet en regelgeving voor, u dient in het bezit te zijn van een sociale hygiëne diploma en aan de regels van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit te voldoen. Bedrijven hebben deze vereisten en mogen dit wel, particulieren voldoen niet aan deze eisen en daarom mag deze groep het niet verkopen. Bij controle kunt u een boete ontvangen, deze is geheel voor uw eigen rekening.

Kan ik attracties ook betalen met gepast geld?
Nee u kunt attracties niet betalen met gepast geld. Dit is i.v.m. de veiligheid van onze vrijwilligers. U kunt munten halen in de tent van de Oranjevereniging of bij geselecteerde winkels.

Waarom betaal ik op mijn advertentie geen BTW?
De Oranjevereniging is niet BTW plichtig, daarom ziet u geen BTW op uw factuur. U kunt de rekening gebruiken als sponsoring bij de belastingdienst. Raadpleeg uw accountant voor meer informatie.

Waarom neemt de Oranjevereniging afstand van de ballonnendiscussie?
De Oranjevereniging neemt deel aan het concept de groene ballon.
Dit betekent dat onze ballonnen en touwtjes etc. biologisch afbreekbaar zijn. Deze materialen zijn getest en breken snel af door UV straling en diverse weersomstandigheden. De Oranjevereniging neemt daarom afstand van alle discussies hierom.

Ik wil graag een interview met de Oranjevereniging, bij wie moet ik zijn?
U kunt een e-mail sturen naar perswoordvoerder@ovnijkerk.nl u zult dan antwoord krijgen voor het maken van een afspraak voor een interview.

Ik heb nog munten over, kan ik deze inleveren tegen contant geld?
Nee munten die gekocht zijn kunnen niet worden ingeleverd tegen geld. U kunt de munten op andere evenementen gebruiken mits dit wordt aangeduid. Ieder jaar zijn deze munten wel te gebruiken op Koningsdag.

Waarom mag ik geen plek reserveren op de matjesmarkt?
Plaatsen reserveren is niet toegestaan, indien u een plek vind met dranghekken is deze plaats door de vereniging gereserveerd. U mag deze plaats dan niet gebruiken. Alle gereserveerde plaatsen worden door het bestuur, marktmeester of BOA van de gemeente verwijderd.
Dit geldt ook voor auto's op een parkeerplaats die is aangeduid als "Verboden te parkeren op deze dag". Boetes en sleepkosten zijn voor uw eigen rekening.

Waarom mag ik op Koningsdag niets organiseren in het evenementengebied?
De gemeente heeft Oranjevereniging Nijkerk het "alleen recht" gegeven om activiteiten te organiseren. Mocht u toch iets willen organiseren? dan dient u dit uitsluitend met het bestuur van de Oranjevereniging te overleggen. Horeca ondernemingen mogen binnen muziek ten gehore brengen, dit mag buiten niet te horen zijn.
Meer info kunt u vragen via info@ovnijkerk.nl

Waarom mag ik geen glaswerk gebruiken?
De gemeente heeft besloten in de APV dat op Koningsdag alleen gebruik gemaakt mag worden van plastic bekers/glazen. Dit geldt voor zowel binnen als buiten de horeca onderneming. De Oranjevereniging kan hier niets tegenin brengen.

Ik heb een rekening ontvangen voor "Pleinbijdrage".
De organisatie betracht ieder jaar weer een leuk en gezellig feest neer te zetten in Nijkerk op Koningsdag! Dit kost véél geld en wij kunnen het niet allemaal betalen. U als horecaondernemer ontvangt daarom een rekening met een pleinbijdrage. Wij verzoeken u om deze rekening tijdig aan ons te voldoen. Wanneer u deze rekening niet betaalt loopt u het risico dat wij uw terras kunnen terugzetten op standaard 4 meter wanneer u de rekening betaalt en het is mogelijk kunnen wij uw toestemming geven om uw terras naar 7 meter te plaatsen. Bij deze rekening zitten ook opruimkosten inbegrepen, deze rekening delen wij met u. Wij de helft en de horecaondernemers de helft. Immers ruimt de gemeente s'avonds uw afval op.

Ik heb een klacht, hoe dien ik deze in?
Klachten en geschillen kunt u aan de Oranjevereniging Nijkerk kenbaar maken via de e-mail of via het adres van het secretariaat.
Uw klacht zal na ontvangst worden beoordeeld voor behandeling. Indien de klacht positief beoordeeld wordt ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het bestuur zal de klacht in de eerstvolgende bestuursvergadering behandelen. Het bestuur heeft naar aanleiding van uw email of brief de klacht gehoord en zal wederhoor toepassen bij de andere partij waartegen geklaagd wordt. Het bestuur houdt de uitkomst van de klacht intern, dit betekent dat u geen bericht ontvangt hoe de klacht is afgedaan. Mocht het bestuur naar aanleiding van de klacht nog informatie wensen, dan neemt zij met u contact op. Uw klaagschrift dient de volgende gegevens te bevatten:

-   Uw naam, adres, postcode, woonplaats.
-   De partij of persoon waar u over klaagt.
-   De datum wanneer de klacht is ontstaan.
-   De datum van verzending klacht.
-   Een volledige omschrijving van de klacht.
-   Een ondertekening van de klager.
-   Bewijsstukken b.v. een foto.

Wanneer deze gegevens ontbreken kan of wordt de klacht niet in behandeling genomen. een klacht van een klager kan niet herhaald worden ingediend. Beroep en bezwaar tegen een opgeloste klacht is niet mogelijk. 
 

Staat uw vraag hier niet bij? klik dan hier om deze per e-email te stellen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.