Bevrijdingsloop voor het vuur van de vrijheid!

Ieder jaar organiseert de Oranjevereniging de bevrijdingsloop. Een loop waaraan hardlopers kunnen meedoen. Enige ervaring in het hardlopen is wel handig, Samen met René Windhouwer vertrekt de groep op 4 mei s 'avonds naar Wageningen om het vuur op te halen. Gedurende de nacht van 5 mei wordt het vuur in een hardloopestafette naar Nijkerk gebracht. Tijdens deze nachtelijke activiteit zal Ely Hackman van Nijkerk.nieuws de lopers portretteren in foto's en filmpjes. Deze reportage is terug te vinden op zijn website.

Dit jaar (2019) gaat de loop gewoon door ongeacht dat het van zaterdag op zondag valt, het bevrijdingsconcert zal op een andere datum aanvangen.

René Windhouwer is zelf een ervaren hardloper en deed ooit een keer mee met deze loop. Het verbaasde René dat Nijkerk toen nog niet meedeed. René zocht contact met de Oranjevereniging met de vraag of dit een gezamenlijke organisatie kan worden. De Oranjevereniging vond dit prima aansluiten bij de plechtigheden rondom 4&5 mei en heeft daarmee samen de handen ineen geslagen.

René; De bevrijdingsloop is een maatschappelijke loop waar iedere hardloper sowieso één keer aan mee moet doen. Het is toch bijzonder dat je op deze manier van je sport privé een mooie bijdrage kan leveren?

Eventuele deelnemers kunnen zich aanmelden voor deze fantastische loop. Stuur een e-mail met daarin uw naam en contact gegevens, heeft u ervaring met hardlopen? Geef dan ook aan wat uw prestaties zijn. Hierdoor kan René rekening houden met het parcours wat hij ieder jaar weer met veel passie maakt.

De Oranjevereniging verzorgt de lopers met de nodige verzorging. Er is water, sportdrank, en een licht verteerbaar koekje aanwezig. Lopers kunnen uiteraard zelf ook iets meenemen wat ze zelf lekker vinden. Ook is er een poncho aanwezig voor het geval het een regenachtige nacht wordt. De E.H.B.O. wordt ook geregeld door de Oranjevereniging.

Wij hopen dat u ook dit jaar de lopers een warm onthaal komt brengen wanneer de lopers in Nijkerk aankomen. (tussen 9.30 en 10.00 uur) Via de Facebookpagina van Oranjevereniging Nijkerk proberen wij een live-verbinding te maken tijdens de loop.