Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Oranjevereniging? Wordt vriendje en ontvang 4x per jaar de                   nieuwsbrief met onze activiteiten agenda of meld u aan op de website voor de nieuwsbrief!

27 april Koningsdag 2021

Tompouce-drive-trough.

Tussen 11:00 uur en 13:00 uur kunt u in onze tompouc-drive-trough verse tompouces halen, welke vers gemaakt zijn door Bakkerij Ten Have. Wij hebben een speciale aanbieding 4 halen 2 betalen!

De tompouce-drive-trough vindt u aan de zijkant van het Gemeentehuis, let op er zijn verkeersregelaars die u begeleiden om aan te sluiten.    U dient de instructies van de verkeersregelaars strikt op te volgen. Ook is het niet toegestaan om in de drive-tough uit uw auto te stappen.

Oranjemarkt.

Normaal is er in de binnenstad een matjesmarkt waar deelnemers hun niet gebruikte spullen kunnen verkopen om het product nog een tweede leven te gunnen. Vorig jaar kon alles niet doorgaan i.v.m. corona, maar nu de vooruitzichten een beter perspectief bieden hebben wij erover nagedacht hoe de matjesmarkt toch kan plaats vinden.

Mensen die willen verkopen kunnen zich aanmelden per e-mail (info@ovnijkerk.nl), in de e-mail geven zij hun adres aan ons door. Hierdoor kunnen wij de straten in kaart brengen op een plattegrond die wij zullen maken. Wij duiden alleen straten aan en geen huisnummers, dit i.v.m de privacy. De plattegrond delen wij op onze website en op onze Facebookpagina en Instagram. Verkopers mogen ook zelf berichtjes maken en plaatsen op social media maar wij adviseren dan wel om de hashtag #struinenlangsdetuinennijkerk te gebruiken.

Mensen die op pad willen om te gaan struinen langs de tuinen kunnen aan de hand van de plattegrond zien waar de verkopers zich bevinden. Ook kunnen mensen die willen struinen langs de tuinen de verkopers vinden op social media door te zoeken op de hashtag #struinenlangsdetuinennijkerk.

De Oranjevereniging heeft wel een aantal voorwaarden waar iedereen zich aan dient te houden.

• Verkoop alleen vanuit de eigen voortuin, niet op de stoep of openbare weg of een niet gebruikte parkeerplaats.
  • De verkoper blijft in zijn of haar tuin en de klant blijft voor de tuin.
  • Wijs elkaar op de 1,5 meter afstand.
  • Iedereen dient met regelmaat zijn of haar handen te wassen.
  • Als je moet hoesten of niezen doe je dit in je elleboog, het liefste nog met een mondkapje voor.
  • Hou er rekening mee dat er politie of handhaving kan langskomen, wanneer bovenstaande regels of andere regels worden overtreden kan er handhavend worden opgetreden. een proces-verbaal (boete) kan worden uitgedeeld.
  • De Oranjevereniging is niet aansprakelijk voor boetes, omdat wij niet overal tegelijk controle kunnen uitvoeren. Het is natuurlijk ieder zijn eigen verantwoording om verantwoord om te gaan met de geldende regels en maatregelen.

Als iedereen zich goed gedraagt en regels naleeft kan bovenstaande ordelijk en goed verlopen.

Op 19 april 2021 is er een gesprek geweest tussen de Oranjevereniging en de gemeente Nijkerk. Tijdens dit gesprek is er gesproken over de oranjemarkt, de gemeente kan dit niet accepteren omdat er te weinig contole is over het waarborgen van de corona-maatregelen. Hierdoor is er volgens de gemeente té véél risico dat mensen de coronaregels overtreden.

Waarom mag de tuintjesmarkt wel in Nijkerkerveen? Ook Nijkerkerveen heeft geen toestemming gekregen voor deze activiteit.

Waarom mag de tuintjesmarkt wel in Bunschoten? De gemeente Bunschoten heeft er geen toestemming voor gegeven maar kan het niet afwijzen omdat het een burgerinitiatief is.

Waarom is er niet eerder een gesprek geweest tussen de Oranjevereniging en de gemeente? Op 2 maart 2021 wilde de Oranjevereniging met de gemeente in gesprek, maar de gemeente wilde toen niet praten. Nu het programma online kwam was er wél ruimte om te praten met de Oranjevereniging .

Hoe nu verder? De Oranjevereniging is vanaf 19 april 2021 niet langer de organisator van deze activiteit, maar wat burgers zelf doen daar hebben wij niets over te zeggen.

Kleurplaat

In de week van 19 April ™ 23 April 2021 zullen de kleurplaten worden uitgedeeld aan diverse winkeliers in Nijkerk. Alle kinderen ™ 12 jaar kunnen meedoen.

De winkels waar je de kleurplaat kan halen zijn: Albert Heijn Nijkerk, Jumbo Veltink, Boni Wheemplein, Boni Corlaer, Aldi en DA drogisterij Paasbos, G&W gezondheidswinkel, Top1Toys Langestraat en Keurslager Tim de Gier Wheemplein.

Je kan de kleurplaat ™ 12 mei 2021 inleveren bij de volgende adressen: Steenbeek 48, Raadhuisstraat 42 en Tuinstraat 19.

De winnaars ontvangen telefonisch bericht (LET OP: er kan anoniem gebeld worden)

Versier je buurt of straat en maak kans op de hoofdprijs

Iedereen met als woonplaats Nijkerk kan en mag deelnemen, versier je buurt of straat in het thema van Koningsdag, op Koningsdag gaat een onafhankelijke jury op pad om de mooist versierde buurt of straat te bekijken. De winnaar wint:

Een buurt/ straat-BBQ verzorgd door Keurslager Tim de Gier!

Let op: er zijn actievoorwaarden van toepassing.

Stadstocht

GEANNULEERD!

In samenwerking met het Museum Nijkerk kunnen geïnteresseerden zich bij het museum aanmelden voor stadstochten met stadsgidsen.
Omdat op dit moment nog niet bekend is of dit met de huidige corona-maatregelen kan plaatsvinden verwijzen wij u voor meer informatie naar de achterkant van de krant. De Stad Nijkerk d.d. 21 april 2021.