Oranjevereniging Nijkerk
Nieuw: onze webshop is open, koop hier een vergunning of muntjes of steun ons met een andere aankoop!
Wilt u niets van de Oranjevereniging missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Ook de Oranjevereniging heeft te maken met het coronavirus en de maatregelen. Hieronder vindt u een aantal zaken die betrekking hebben op onze vereniging en activiteiten;

23 maart 2020 - De landelijke overheid besluit dat Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag niet door kunnen gaan. Het bestuur van de Oranjevereniging was al ver gevorderd in de organisatie van Koningsdag. Het bestuur heeft daarom alles geannuleerd op 24 maart 2020.

27 april 2020 - Het bestuur heeft een beperkte programmering voor Koningsdag. Het bestuur heeft de taartenactie uitgebreid van 10 naar 25 waardebonnen. Deze waardebonnen zijn random uitgedeeld door de bestuursleden. Daarnaast heeft het bestuur oranje tulpen ingekocht om deze uit te delen aan de bewoners van het Sint Jozef, Arkemheen en de Pol. Ook het hospisch is niet overgeslagen. Omdat wij nog tulpen over hadden hebben wij ook een ‘vrouwenopvang’ in het zonnetje gezet. Al deze activiteiten konden coronaproof uitgevoerd worden.

1 maart 2021 - Gelet op het feit dat de vaccinatie is gestart in de strijd tegen het coronavirus is het bestuur van oordeel dat er dit jaar meer moet kunnen. Het bestuur kiest ervoor om een ‘tompouce-drive-trough’ te organiseren waar geïnteresseerden tompouces kunnen kopen vanuit hun eigen auto. Ook wil het bestuur dezelfde taartenactie doen zoals deze in 2020 werd gedaan. Alex en Maxine worden losgelaten om met de kinderen op de foto te gaan. Omdat de matjesmarkt altijd veel deelnemers wekt, dacht het bestuur om in 2021 een ‘tuintjesmarkt’ van te maken, helaas wil de burgemeester van Nijkerk hier geen toestemming voor verlenen omdat hij als burgervader de veiligheid niet kan garanderen ten aanzien van de 1,5 meter maatregel. Om deze reden heeft het bestuur de organisatie van de tuintjesmarkt losgelaten.

11 augustus 2021 - De Oranjevereniging bestaat 110 jaar, om dit te vieren willen wij een aantal attracties op het Plein in Nijkerk en gebak aanbieden. In samenspraak met de gemeente wenst de gemeente dat het een afgesloten terrein wordt en uit voorzorg moeten er corona maatregelen worden genomen, het laatste betekent dat bezoekers moesten kunnen aantonen dat zij;

• volledig gevaccineerd zijn,
  • negatief getest zijn (test mag niet ouder dan 24 uur zijn),
  • of de afgelopen zes maanden corona hebben gehad en daarvan hersteld zijn.
  • Bij geen van bovenstaande moet iedereen vanaf 13 jaar en ouder zijn handen desinfecteren en een mondkapje dragen óók al is het de buitenlucht.

Er kan niet getest worden bij het evenement, dit moet de bezoeker op een testlocatie doen. Het is voor de Oranjevereniging erg vreemd om dit op deze manier te moeten doen, maar het moet vanuit de overheid. Er zijn beveiligingsmedewerkers aanwezig om hierop te handhaven.

17 september 2021 - De 1,5 meter maatregel komt te vervallen, wij hebben een vraag uitgezet bij de Gemeente of wij ook voor onze activiteiten zoals de bingo moeten gaan werken met een corona test bewijs. Op dit moment zijn wij nog in afwachting van een antwoord. Op 20 september j.l. kregen wij antwoord, een coronapas is verplicht.

___________________________________________________________________________________